Srpski student na Severnom polu

Kosta Marinković, apsolvent Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, osmelio se da ostvari svoj san i na Arktiku raširi zastavu Srbije. Prijavio se za polarnu ekpediciju u kojoj će učestvovati 24 osobe iz celog sveta.

28. November 2018

”Oduvek sam bio u potrazi za avanturom. Ova će biti najveća do sad.”

Kako si saznao za ekspediciju?

Saznao sam od majke koja mi je poslala članak o Hristini Popović, koja je bila na ovoj polarnoj ekspediciji u aprilu ove godine. Odmah sam znao da želim i ja, sačekao novembar i prijave za sledeću godinu.

Šta ona podrazumeva i koliko će trajati?

Podrazumeva trku od 300km preko snega i leda teritorije Švedske i Norveške sa preko 200 pasa. Ne znam tačno. Prošle godine je trajalo 5 dana.

Koliko si spreman na takav pohod?

Mentalno sam spreman, fizički se spremam. Trenutno sam na brodu, spremam se svakodnevnim treningom u teretani u pauzama, što mi je jedino trenutno dostupno. A za hladnoću se ne brinem obzirom da ćemo dobiti vrhunsku opremu. Fjallraven daje svoju opremu.

Odakle želja za ovakvom avanturom?

Oduvek sam bio u potrazi za avanturom. Ovo će biti najveća do sad.

Da li bilo ko može da se prijavi? I šta je potrebno da bi bio izabran na kraju?

Svako ima prava da se prijavi. Potrebno je da osvojim najviše glasova u regionu Centralne Evrope. Trenutno vode Mađari i potrebna mi je pomoć naših zemljaka kako bih ostvario san i raširio zastavu Srbije na Arktiku.

Fjällräven Polar” je manifestacija koja se organizuje svake godine u aprilu mesecu, još od 1997.godine. Ekspedicija traje pet dana, a učesnici putuju od mesta Signaldalen u Norveškoj, do Väkkäräjärvi u Švedskoj. Sledeća ekspedicija biće održana 2019.godine od 8og do 13og aprila.

Pozivamo vas da glasate za Kostu Marinkovića na njihovoj oficijalnoj stranici i pomognete mu da ostvari svoj san i ode na ovaj pohod

https://polar.fjallraven.com/contestant/?id=5229&backpage=1&order=popular&fbclid=IwAR3MLHahsyPUsWu5YbAGF9eMadBs_IE4clt-Y-WHxW6kqHCaklUvBsYpZ48

Autor Teksta: Isidora Panić

Tagovi:

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *