Setni dens: 5 pesama za ples i tugovanje

Setni dens: 5 pesama za đuskanje i tugovanje Koja tema je najčešće obrađivana u pop muzici? Ljubav i sve varijacije na istu, zar ne. Da ne ulazimo sad u ostale teme koje su svakako mnogobrojne – od komentara na društvenu stvarnost, do bezrazložne sreće i euforije – ljubav je svakako dominantna tema u svemu onome […]

7. June 2018

Setni dens: 5 pesama za đuskanje i tugovanje

Koja tema je najčešće obrađivana u pop muzici? Ljubav i sve varijacije na istu, zar ne. Da ne ulazimo sad u ostale teme koje su svakako mnogobrojne – od komentara na društvenu stvarnost, do bezrazložne sreće i euforije – ljubav je svakako dominantna tema u svemu onome što radio, Vavilon Interneta, ili arhiva nerda iz stana do vas imaju da ponude. Ima milion pesama o ljubavi i o svakom srećnom aspektu koji ljubav nudi, ali smem da se opkladim da pesama koje govore u nesreći u ljubavi ima makar duplo više.

Uz te i takve pesme nemate šta da radite osim da, je li, tugujete. Uz piće ili bez, sami ili za stolom u nekom širem društvu, nije toliko važno. Međutim, tamo gde sigurno nećete otići da se osećate kao sranje je plesni podijum. Dakle, ne klub per se, već onih par kvadrata tamo gde ljudi stoje i gibaju se, trapavo njišu ramena, ritmično ljuljaju glavu napred – nazad, i ako drže piće, drže ga jer ne znaju gde da drže ruke.

No, ako vaši partneri u piću za to veče insistiraju da se promeni hemijska ravnoteža u vašim telima i da se ne ode kući pre pet ujutru, najbolje što možete da učinite je da se nadate da ćete makar malo skrenuti misli sa muke koja vas je pritisla. I onda se desi da neki fenomenalni dens ritam, sa snažnim basom i jednostavnom, a pamtljivom muzičkom temom, ne samo da to uradi, već vam kaže: ’’Da, osećaš se kao govance ali i đuskaš i provodiš se u isto vreme. Kakav spoj! Pa gde to još ima?’’

Upravo takvu top listu i sastavljamo. Koje dens pesme nose tužno emotivnu notu, odlične su za đuskanje, ali i da je slušate dok sami vozite autputem u večernjim satima? Naravno, kako ne bismo bili pretenciozni, moramo da naglasimo da ova lista nije apsolutna istina, već krajnje subjektivan izbor.

Za potrebe nastanka ove liste, držaćemo se domaćeg densa kako bismo izdvojili Top 5 dens pesama uz koje možete rezati vene (figurativno, naravno). Izdvojićemo delove tekstova koji najbolje ilustruju sve gore navedeno. Uživajte?

 

  1. E. T.Da ti nisam bila dovoljna

     

Uzalud gledam u tebe, u tvojim očima vidim nju

Sve što govoriš zvuči bezveze I znam da lažeš i ovaj put

I dođe mi da razbijem sve, dođe mi da poludim zbog nje

Dođe mi da igram kao i ti, da ti mogu pokazati

 

 

  1. Dragana Mirković i Beat StreetSamo jedan sathttps://www.youtube.com/watch?v=mbfH_2ZZWw4

     

Hajde priznaj mi da isto želiš ti

Da nisam sam sam u svojim željama

Kreni pokušaj, sve od sebe daj

Zaboravi njega, dođi u moj zagrljaj

3. Ksenija PajčinNino

 

 

Nino, zar nemaš podsetnik za strance?

Tu piše da devojke odavde ne žele

Katance i lance

 

Nino, dolija ptičica na grani

Drugoj zlatni kavez kupi

Slobodu moju mi ne brani

4. Đogani200 sa 150

 

https://www.youtube.com/watch?v=pUMwNFOjPTQ

 

 

Ja imam mnogo želja, i više manje

Svaku zovem imenom tvojim

Kada te vidim poletim a ti se praviš

Kao da ni ne postojim

 

Za sve druge hladna ali za tebe

Gorim u svakom trenu

U tvome srcu hoću da živim

Da sanjam na tvom ramenu

5. Mobi Dik – Ulica i broj

https://www.youtube.com/watch?v=u2MkEtn7ug0

Ulica i broj znaju da sam tvoj zauvek

Postao sam mrak da mogu da te zagrlim

Ulica i broj znaju da sam vetar postao

Samo da bih opet mogao da te milujem

Pratite nas na:

0 Comments