Eine objavio novo open-source izdanje

Hrvatski kantautor Eine,iza kog stoji ime nekadašnjeg člana post-punk tria Vlasta Popić i jednog od osnivača benda Seine, Ivan Ščapec objavio je open-source izdanje  „Sega”. Izdanje se sastoji od tri iteracije iste pesme, a namera poslednje je da posluži  kao podloga onima koji žele snime svoju verziju Sege sa svojim tekstom. Snimano i miksovano je u […]

29. November 2018

Hrvatski kantautor Eine,iza kog stoji ime nekadašnjeg člana post-punk tria Vlasta Popić i jednog od osnivača benda Seine, Ivan Ščapec objavio je open-source izdanje  „Sega”.

Izdanje se sastoji od tri iteracije iste pesme, a namera poslednje je da posluži  kao podloga onima koji žele snime svoju verziju Sege sa svojim tekstom. Snimano i miksovano je u studiju Konkurencija, a naslovnicu je radila Marina Uzelac.

Kako autor naglašava: „ „sega jega je” na zagorskom znači „ima masu svega”, „ima svega i svačega”. Tako je i ovo ustvari open-source izdanje koje se sastoji od tri iteracije iste pjesme: verzija za radio, puna verzija za sladokusce s ekstra kiticom i refrenom i verzija bez teksta. Namjera ove posljednje je da svatko uzme i snimi svoje vokale sa svojim tekstom preko ‘moje’ podloge. Obrazac teksta je također vrlo prikladan za igru – ‘ima masu x, nema masu x, ima masu y, nema masu y’. Koliko različitih pjesama ima koje možete zamisliti, a koliko ih tek ne možete zamisliti? I kako nečeg toliko ima i nema? Svaku našu buduću iteraciju ću uploadati pod ovo isto izdanje, da se kozmosi množe. Ovo izdanje se nada doprinijeti Zajedničkom, jer sve pjesme dolaze od drugih pjesama, i sve su one naše.”

Izdanje je potpuno besplatno, bez mogućnosti novčane podrške, jer kako Eine navodi: „Pjesme i pare su različiti svjetovi.”

Segu ćete uživo čuti 12. decembra u Chilltonu, kada je zakazana beogradska promocija, a do tada je poslušajte na platformi Bandcamp na linku:

https://seine.bandcamp.com/album/sega?fbclid=IwAR3z0-kezEZ839UGtipP4kuDimcxuHFeZy5gOuFWkdi-3wIZ8J9ImCkqQ04

Autorka teksta: Marija Todorović

Tagovi:

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *