Umetnički prostori u Beogradu koje treba da posetite

Nakon postepenog vraćanja u tokove života na kakav smo navikli, poželjno je da se okrenemo ka bliskoj budućnosti i zajedno nađemo način da ulepšamo svakodnevnicu koja nam je, na nekoliko meseci, bila oduzeta i zamenjena periodom nesigurnosti i izolacije. Prostori kulture se postepeno otvaraju za publiku, i sada je odlična prilika da se upoznamo sa […]

1. June 2020

Nakon postepenog vraćanja u tokove života na kakav smo navikli, poželjno je da se okrenemo ka bliskoj budućnosti i zajedno nađemo način da ulepšamo svakodnevnicu koja nam je, na nekoliko meseci, bila oduzeta i zamenjena periodom nesigurnosti i izolacije. Prostori kulture se postepeno otvaraju za publiku, i sada je odlična prilika da se upoznamo sa galerijama i alternativnim prostorima gde možemo da otkrijemo interesantne umetnike i umetnice, saznamo nešto važno o svetu u kojem živimo kao  i mogućnostima društvenih okvira u kojima se nalazimo.

KcGrad

Dim

Počećemo listu umetničkih prostora sa neobičnim Dim-om koji se nalazi na adresi Cetinjska 15, u zgradi nekadašnje pivare i predstavlja zavodljiv spoj arhitekture kao memorije mesta u kombinaciji sa savremeno uređenim zlatasto ljubičastim enterijerom.

U ovom prostoru možete da u večernjim/noćnim satima čujete različite eksperimentalne muzičare i bendove uz uvek uzbudljiv prateći vizuelni doživljaj. U Dimu se održavaju izložbe, performansi i interdisciplinarni umetnički projekti koji okupljaju mlade umetnike i stručnjake iz sveta umetnosti. Kustoskinja umetničkog programa Dim-a je umetnica Marina Marković.

Tagovi:

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *