Beogradski bend Barka Dilo objavio prvi zvanični singl

Beogradski bend Barka Dilo objavio prvi zvanični singl Beogradski bend Barka Dilo objavio je na YouTube-u kanalu svoj prvi zvanični singl ”Nadja”, praćen muzičkim spotom. Barka Dilo postoji od 2013. godine, a od tada je obišao Srbiju i Crnu Goru, nastupao u Sloveniji, Poljskoj, Slovačkoj i Francuskoj i do sada zabeležio trocifren broj nastupa. Neki […]

9. October 2018

Beogradski bend Barka Dilo objavio prvi zvanični singl

Beogradski bend Barka Dilo objavio je na YouTube-u kanalu svoj prvi zvanični singl ”Nadja”, praćen muzičkim spotom. Barka Dilo postoji od 2013. godine, a od tada je obišao Srbiju i Crnu Goru, nastupao u Sloveniji, Poljskoj, Slovačkoj i Francuskoj i do sada zabeležio trocifren broj nastupa. Neki od nas su ih slušali godinama u beogradskim kafićima, i godinama se postavljalo omiljeno pitanje, kao i mnogim beogradskim bendovima  – KAĆE ALBUM?

 

Prvi singl Barke Dilo najavljuje njihov predstojeći album prvenac ”Karta slučaja”, koji će se 5. novembra naći na svim većim onlajn servisima pod lejbelom Krokodil Records. Album sadrži deset autorskih pesama i snimljen je u pančevačkom studiju Krokodil, u produkciji Petra Stevanovića iz sastava Ljubičice. Milan Đorđević i Nikola Radić, autorski dvojac Barke Dilo, kažu da je centralna tema ”Karte slučaja” putovanje, stvarno i simboličko, a svoje radove nazivaju modernom šansonom. Najveća inspiracija su im francuski kantautori (Serž Genzbur, Žak Brel), ali kao svoje uticaje navode i Lenarda Koena i Darka Rundeka, folk i džez. Cenjeni španski fotograf Ćema Mados ustupio je bendu prava na jednu svoju fotografiju koja će se naći na omotu ovog izdanja, dok će se na poleđini CD-a naći fotografija iz serije “Made in India” francuskog fotoreportera Žozefa Melena.

“Pesma je zasnovana na ‘Nadji’ Andrea Bretona, a govori o slučajnosti, lutanju i traženju”, kaže frontmen benda, autor pesme i spota Nikola Radić. Video je snimljen u gradovima Trevu-Treginjek i Trelevern u Bretanji, a montažu potpisuju Vladimir Anastasijević i Dušan Hrecak (MakeIT Production).

Beogradska promocija albuma i turneja u nekoliko gradova Srbije predviđene su za kraj novembra i decembar.

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *