Amarkord 3: Bajaga u Ulici Zmaj od Noćaja

Maštar, pedantni slikar jednog nepreglednog urbaniteta, nostalgičar, stariji brat, najveći pesnik vedrine sa stihovima bez senki, Bajaga je vlasnik duše satkane od sentimentalne slovenske molske krvi, čiji su stihovi dragoceni materijal za zaokruženje nežnije slike o ”vremenu raspleta” i praznim godinama kojie, zapravo, nisu donele ništa od čekane budućnosti. -Petar Popović o Bajagi Novi album […]

25. July 2018

Maštar, pedantni slikar jednog nepreglednog urbaniteta, nostalgičar, stariji brat, najveći pesnik vedrine sa stihovima bez senki, Bajaga je vlasnik duše satkane od sentimentalne slovenske molske krvi, čiji su stihovi dragoceni materijal za zaokruženje nežnije slike o ”vremenu raspleta” i praznim godinama kojie, zapravo, nisu donele ništa od čekane budućnosti.
-Petar Popović o Bajagi

Novi album Bajage i Instruktora podstakao nas je da napravimo (verovatno prvu u nizu) emisiju sa njima kao glavnim autorima. Ova epizoda bavi se pesmama koje na ovaj ili onaj način pevaju o Beogradu i gradu u onom smislu partnera iz pesme Under the Bridge.

Tagovi:

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *